Sporočilo za javnost – najava SloIGF 2018

Na SloIGF o internetu in demokraciji in avtorskih pravicah

Ljubljana, 19. oktobra – V Ljubljani bo 23. oktobra potekal Slovenski forum o upravljanju interneta (SloIGF). Forum deluje v okviru Mednarodnega foruma o upravljanju interneta (IGF) pod okriljem Združenih narodov. Prizadeva si za povezovanje vseh deležnikov v razpravah o temah, povezanih z upravljanjem interneta. Letos smo v Ljubljani že gostili regionalni Dialog o upravljanju interneta v jugovzhodni Evropi — SEEDIG, ki je bil eden najpomembnejših dogodkov na tem področju v Evropi. Z organizacijo tretjega SloIGF nadaljujemo uspešno tradicijo. 

Na letošnjem forumu bodo udeleženci iz gospodarstva, javne uprave, nevladnih organizacij, akademske in tehnične skupnosti razpravljali o aktualnih in perečih temah upravljanja interneta. Zjutraj bodo začeli z razpravo o tem, ali odprtost interneta in internetne svoboščine ogrožajo demokracijo. Nadaljevali bodo z aktualno reformo avtorske zakonodaje EU za digitalni enotni trg in se vprašali, ali bo nova avtorska zakonodaja omejila svobodo izražanja in dostop do informacij?

Srečanje je odprto za vse organizacije in posameznike. Format srečanja bo omogočal izmenjavo mnenj med vsemi udeleženci. Udeležba je brezplačna. Prijave zbiramo prek spletne strani sloigf.si.

Več informacij

Kontakt

O forumu

Slovenski forum o upravljanju interneta (SloIGF) je namenjen omogočanju in spodbujanju vključujoče, enakopravne in odprte razprave o javnih politikah, povezanih z internetom. Forum ni članska organizacija, ampak odprt prostor, namenjen odpiranju razprav in identificiranju tem, skupnih širšemu krogu deležnikov. Sodelovanje v forumu temelji na načelu enakopravnosti in večdeležniškem modelu, ki povezuje različne deležnike, od gospodarstva, javne uprave, izobraževalne in raziskovalne skupnosti do nevladnega sektorja oz. civilne družbe.

SloIGF je del široke mednarodne skupnosti. Mednarodni forum o upravljanju interneta (IGF) deluje pod okriljem Združenih narodov in predstavlja okolje, v katerem potekajo razprave o zadevah, povezanih z upravljanjem interneta. Poleg globalnega foruma so organizirani še regionalni in nacionalni forumi, kakršen je SloIGF.